13 вересня 2013
Заява Миколаївської міської "Свободи" щодо таємного круглого столу російських шовіністів

13 вересня 2013 року зі ЗМІ стало відомо, що у Миколаєві відбувся законспірований так званий "круглий стіл". На ньому були присутні найзавзятіші українофоби, російські шовіністи, члени владної Партії регіонів, маргінали із ПСПУ, державні службовці, робітники міськвиконкому та "обрані" журналісти. Очолювала збіговисько скандально відома Наталя Вітренко. Захід було проведено таємно, у вузькому колі "посвячених". Сховались навіть від найбільш рейтингових миколаївських ЗМІ, які не пустили на збори. Показово, що дійство відбулося у будівлі, яка перебуває в державній власності ‒ в Академічному художньому російському драматичному театрі.

Після 2007 року, коли сталося гучне вбивство відомого російського кримінального авторитета-бізнесмена та, за сумісництвом, українофоба Курочкіна на прізвисько "Макс Бєшєнний", справи Вітренко та всієї ПСПУ покотилися донизу. Помітно зменшилося її фінансування, як результат ‒ політичні рейтинги та активність цієї антиукраїнської організації стрімко впали. На останніх місцевих виборах для них стався повний провал. У Миколаєві положення ПСПУ не врятувало навіть включення в партійний список сумнівних "бізнесменів", помічених в активному дерибані землі міста. В останні декілька років Вітренко з поплічниками зникли з політичного обрію.

Але "пакращєння" від ПР остаточно перетворилося на пшик, соціяльно-економічний стан країни стрімко погіршується. Необмежено зростають тільки статки "сім'ї" президента. Ситуація в країні стає все більш революційною. Міцніє з кожним днем дійсно дієва сила ‒ ВО "Свобода" ‒ що безкомпромісно бореться з диктатурою Януковича.

І ось раптово спливає Вітренко. Звідкись з'являються гроші на рекламу та діяльність, поїздки, оренду дорогих приміщень. Приміщення їй надають у будівлях, підконтрольних владі. У "круглих столах" українофобів участь беруть представники влади, члени Партії регіонів, державні чиновники, "висвітлюють" ці збіговиська комунальні та державні ЗМІ, охороняє й сприяє підконтрольна владі міліція. Натомість миколаївським свободівцям влада постійно відмовляє в оренді державних споруд. Начебто лівак-марксистка Вітренко несамовито й завзято поливає брудом саме тих, хто бореться з олігархічним режимом, зокрема ВО "Свобода". У той же час неодноразово "прогресивні соціалісти" були помічені під буржуазними триколорами царської родини Романових, та й на зазначеному українофобському "круглому столі" вітренківці разом з олігархічною Партією регіонів перебувають по один бік барикад.

Але спроби влади провести таку собі "ексгумацію політичних трупів" і використати їх у брудних політтехнологіях ‒ це марна витрата грошей, вкрадених в української нації.

Вимагаємо від в. о. міського голови Миколаєва Володимира Корєнюгіна, виконкому Миколаївської міської ради провести перевірку та оприлюднити інформацію про те, хто надав дозвіл на проведення так званого "круглого столу" 13.10.2013 в будівлі, яка належить державі ‒ Миколаївському академічному театрі, за чий рахунок були орендовані приміщення та хто відправив для участи в цьому "круглому столі" держслужбовців та робітників міськвиконкому.

Миколаївська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода"