22 січня 2014
На війні командир будь-якою ціною вбереже життя кожного солдата, а влада Януковича у мирний час відстрілює своїх же громадян

У 1981‒1983 роках я служив в Афганістані в артилерійському полку. Побувавши на Майдані, я зустрів там своїх бойових товаришів-"афганців". Поспілкувавшись з ними, ми обмінялися спогадами та висловили свої припущення щодо розв'язання ситуації, що склалася в Україні. Але ніхто не уявляв, що влада насмілиться на сьогоднішні злочини на вулиці Грушевського, коли по-бандитськи було вбито двох чоловіків.

Під час війни люди хвилювалися за своїх громадян, щоби за будь-яку ціну уникнути жертв. Пригадую, як командир, відправляючи солдат у бій, говорив, що людське життя ‒ це найвища цінність. Можна пожертвувати усім ‒ технікою, припасами ‒ головне, щоби за будь-яку ціну люди лишилися живими. А зараз, у мирний час, влада відстрілює своїх же громадян, захищаючи якісь пусті будівлі. Як людина з військовим досвідом, можу сказати, що довго така влада не протримається.

Віктор Калюта, голова Снігурівської районної організації ВО "Свобода"