26 травня 2016
Влада навмисне робить добровольців в'язнями режиму

19 травня 2016 року рішенням Новоайдарівського суду Луганської области добровольця російсько-української війни з Миколаєва Вадима Макарова було засуджено на 10 років ув'язнення за другою частиною 121-ї статті КК України (нанесення тяжких тілесних пошкоджень), незважаючи на відсутність доказів його провини. Про це Миколаївській "Свободі" повідомила сестра засудженого Тамара.

За словами самого Вадима, що служить у 24 ОМБр, наприкінці серпня 2015 року на блокпості поблизу села Кримське Луганської області між товаришами по службі Вадима сталася бійка, внаслідок якої один з учасників помер. Справу одразу було "повішено" на добровольця, а необхідні підписи вибито шляхом психологічного тиску й погроз. Вадим Макаров наголошує, що процедуру його допиту як підозрюваного було неодноразово порушено. Так, слідчі Новоайдарівського РУВС змусили підписати протокол допиту, не дозволивши ознайомитись зі змістом й погрожуючи фізичною розправою власне добровольцеві та його рідним. Суд не відреагував на заяву добровольця щодо того, що зацікавлені особи чинили тиск на нього упродовж здійснення слідства. Упродовж усього часу слідство постійно навмисне затягували, дати розгляду справи постійно переносили в останній момент. Унаслідок бездіяльности суддів один із військовослужбовців, який був причетний до бійки і виступав у ролі свідка, виїхав за кордон і з того моменту перебуває на території Російської Федерації.

Сестра добровольця Тамара переконана, що на суддю Олену Миколаївну Іванову чинить тиск сторона обвинувачення: "Важко уявити, чому нині прокурор і сторона обвинувачення в цілому намагаються засудити добровольця, який пройшов Іловайський та Дебальцівський котли, не маючи на те об'єктивних підстав. Але ми й надалі робитимемо все можливе, аби встановити справедливість і знайти справді винних у цій ситуації. Свавілля посадовців має бути покаране, бо саме добровольці готові жертвувати власним життям заради миру та спокою у нашій державі в той час, коли влада продовжує збільшувати власні статки упродовж війни".

Тоді, коли вирішується доля Вадима Макарова, у застінках Миколаївського СІЗО перебуває екс-боєць "Карпатької Січі", "кіборг" Геннадій Дубров. Представники нового режиму звинувачують друга "Бізона", що брав участь у захисті Донецького аеропорту, в нападі на відомого корупціонера Сергія Чмиря. Майже пів року націоналіст перебуває за ґратами й нині йому загрожує тривалий термін ув'язнення. Матір Геннадія Дуброва переконана, що таким чином нинішня влада намагається позбавитися тих вояків, що справді готові зробити усе можливе заради перемоги української нації. "Сьогодні Геннадій перебуває в застінках Миколаївського СІЗО, коли справжні злочинці продовжують втілювати різноманітні корупційні схеми в життя й наживатися на українському народові. Звісно, що добровольці, які готові пожертвувати найдорожчим, а саме власним життям, заважають їм у виконанні власних забаганок. Саме тому вони намагаються засудити якомога більше патріотів, аби ніхто не заважав їм здійснювати власні наміри. Але я вірю, що, незважаючи на жодні обставини, ми зможемо здолати внутрішніх ворогів української нації", - зазначає матір друга "Бізона".

Влада робить усе можливе, аби знищити добровольчий рух в Україні. Бо саме та молодь, яка за власним бажанням пішла воювати за майбутнє української держави здатна не тільки змінювати країну самостійно, але й змушувати можновладців виконувати свої обіцянки. Адже ті, хто сьогодні прийшли до влади ціною численних людських жертв, вочевидь, забули, що мають працювати заради зміцнення України, а не заради особистих інтересів.